Skip to main content

Oftest stillede spørgsmål

Hvorfor ZOLES® 3D print?

Du bør vælge ZOLES® fordi vores fremstilling vha. 3D-print både er hurtigere, mere bæredygtigt, bedre kvalitet og giver en bedre performance.

Vi benytter højteknologi til både fodanalysen og produktionen af sålerne. Vi har en evidensbaseret biomekanisk tilgang til analysen af fødder, samt udformning af sålerne. Vi har en database af skolæst, så vi kan sikre perfekt pasform i dine sko.

Hvordan laver i sålerne?

Vi får via ZOLA taget et billede af dine fødders overflade, hvilket giver os de mål som vi har brug for, for at kunne modellere hvordan dine såle skal se ud, for at bedst muligt at kunne hjælpe dig med dine behov, hvilket ZOLA har spurgt indtil, for at se om de behov er for bedre komfort eller for en bedre performance i din hverdag eller træning.

Dernæst printes disse såler via vores 3D printer, hvor vi kun acceptere det bedste udprint af dine såler.

Til sidst sliber vi sålerne ned, så den er glat, hvorefter vi putter noget lim på og det valgte cover, som der er passer bedst til dine såler. Vi lægger dem til tørre, hvorefter de bliver klippet. Til sidst sender vi dem ud i butikken, til kundens adresse, pakkeshop eller kunden kommer og henter dem hos os, da vi mener en fleksible modtagelses løsning er den bedste løsning.

Hvad hvis jeg ikke er tilfreds med det produkt jeg har fået?

Hvis du er utilfreds med vores produkt, kan du få refunderet prisen på sålerne, hvis det er inden for 30 dage efter modtagelse af sålen. Dette gælder både hvis du har bestilt dine såler via ZOLES eller via en af vores forhandlere.

Hvordan får man pelotte (forfodsløft) på sine såler?

Din pelotte bliver automatisk designet ind i dine såler, hvis du har nedsunken forfod. Har du nedsunken forfod kan vi se det på billederne samt de informationer du giver os når du fortæller os om dine fødder. Har du nedsunken forfod får du indsat en pelotte i dine såler, dette giver dig et forfodsløft og vil lindre dine gener næsten med det samme.

Hvad hvis jeg har nedsunken forfod?

Har du nedsunken forfod kan vi se det på billederne samt de informationer du giver os når du fortæller os om dine fødder. Har du nedsunken forfod får du indsat en pelotte i dine såler, dette giver dig et forfodsløft og vil lindre dine gener næsten med det samme.

Skal jeg være barfodet når jeg bliver scannet?

Grunden til at man skal være barfodet er fordi, at scanneren tager billeder rundt omkring din fod, og måler op ud fra disse billeder via en specifik algoritme, som danner en 3D model af din fod.

Kan man bruge sålerne i andre sko?

Vi rekommenderer altid, hvis du ville have dine såler i en anden skotype, så kontakt din forhandler og spørger efter et par såler til den ønskede skotype.

Dog hvis du ønsker at bruge dine nuværende såler i en ny sko, ville du godt kunne bruge sålerne i dem, vær dog opmærksom på bebyggelsen af skoen, da hvis skoen virker tæt og du har en høj eller bred sål, kan du risikere at klemme dine fødder, og gøre mere skade end gavn, det samme gælder også hvis den nye sko er større end normalt, ville sålen nok bevæge sig for meget inde i skoen, og dermed potentielt give vabler, hvilket igen gør mere skade end gavn.

Hvor lang tid holder sålerne?

Vores tommelfingerregel er, at sålernes levetid er det samme som den sko du putter dem ned i. Sålerne har ikke en fast levetid, da det kommer an på behov og brug.

Hvis sålen bliver brugt til sport, slides den hurtigere op, og derfor typisk ville vi bedømme at den kan holde sig ca. 1 års tid, men hvis det for eksempel bliver brugt til hverdagssko, kan sålerne nok holde ca. 3 års tid, da det ikke er lige så krævende for sålen.

Dog som nævnt før hvis sålen bliver slidt op før den benævnte, bliver vi nødt til at skulle bedømme omstændighederne for hvorfor det slides op hurtigere end forventet. Hvis det dog er en fejl i sålen, er du altid velkommen til at snakke med din forhandler.

Er der rabatordning / klippekort?

ZOLES® tilbyder ikke rabatordning eller klippekort, det lader vi være op til vores forhandlingspartnere om de ønsker at give denne service eller ej.

Hvor lang tid går der, før at fødderne vænner sig til sålerne?

Det kan tage kroppen op til 3 uger at vænne sig til sålerne, hvis du mærker det gør ondt, skal du kontakte din forhandler, som kan videregive os besked, så vi hurtigst muligt kan lave reguleringer til området hvor du mærker det gør ondt og give dig et par nye såler.

Hvis du kontakter din forhandler efter vores 30 dages fri returnering er gået, skal der enten laves aftale mellem dig og forhandlere, ellers skal du betale for et nyt par såler.

Scanner den også undersiden af foden?

Scanneren tager billeder af ydersiden af din fod, ud fra de billeder dannes der et billede af hvordan ydersiden ser ud, afhængig af hvor høj din svangbue er, laver Zola et billede af hvordan undersiden af din fod ser ud.

Må man smide sålerne ud, når de er opslidt?

Vi vil anbefale at du går til forhandleren og afleverer de opslidte såler, så de kan sende dem til os, hvor vi tester omsmeltnings muligheder.

Hvis du ikke ønsker at levere dine opslidte såler hos din forhandler, kan du godt smide dine såler ud i plastaffald.

Hvorfor skal I vide, hvilken type sko, jeg ønsker at bruge dem i?

Grunden til vi gerne vil vide hvilken type sko som du gerne vil have, er fordi vi bruger forskellige algoritmer som vi bruger til forskellige slags sko.

Fx. En fodboldstøvle er ikke det samme som et par loafers sko, en anden måde at se det på er at højhælede sko ikke er det samme som et par sneakers.

Så for at vi kan få ramt så præcist som muligt i forhold til dine behov, har vi brug for et udgangspunkt i hvilken type sko vi skal lave sålen til.

Hvorfor beder I om at få oplyst vægten?

Grunden til vi gerne vil have vægten at vide, er for at kunne udregne hvor tætte lag sålen skal have for både at være så blød som muligt, men også for at have så god en resistens som muligt for at sålen ikke slides hurtigere end sålens almindelige levetid.

Hvorfor har i brug for at kende fødselsårstal?

Grunden til at vi har brug for fødselsåret, er fordi vi bruger det i kalkulationen af sålerne, for at bedømme om hvor hård eller blød din sål skal være på ydre fladen.

Må man klippe i sålerne?

Vi råder til ikke at klippe i sålerne, da de er kalkuleret efter hvordan din fod struktur er, hvilke hvis man selv klipper i den ville kunne gøre mere skade end gavn.

Hvis du vil klippe i den fordi der er noget galt med hvordan sålen ligge eller føles, bør du gå til din forhandler, som kan give os besked evt. sende os sålerne, så vi kan lave justeringer, så det passer bedre.

Kan man få tilskud fra Sygeforsikring Danmark?

Vi er ikke en del af Sygeforsikring Danmark, til gengæld kan du hvis du har godtgørelses papir fra din læge, gå ned til din kommune og få helbredstillæg, som dækker omkostningerne på vores såler.