Skip to main content
When Fashion Meets Tech

Tilbage til den gamle skomager

By juli 1, 2019juli 19th, 2019No Comments

I gamle dage gik man ned til skomageren og fik lavet en læst, som skomageren lavede en sko ud fra. Det var DIN læst, lavet ud fra DINE fodmål. Skomageren gemte læsten, og når du kom igen, ville han gå ud i baglokalet og finde den frem til fremstillingen af din næste sko. 

Tiden er løbet fra skomagerne. I dag er skoproduktionen en masseproduktion ud fra en læst, som man mener passer de fleste. I dag bliver læstene udvalgt ud fra designet af skoen. 

 

Så nu til spørgsmålet, der vedrører dig: 

Hvor ofte prøver du nye sko, du føler passer dig perfekt? Der er føles som om de er lavet til dig, der tager højde for din platfod, din knyst, din nedsunken forfod, din hælspore eller din høje vrist? 

Men hvad gør du ved det? Prøver du en anden sko i håb om, at den er bedre? Eller forsøger du at tilpasse den ved at putte din ortopædiske specialdesignede sål ned i skoene og håber at den passer? Eller måske går du til skomageren og får blokket skoene bredere efter køb? 

Hos ZOLES ønsker vi at gå tilbage til ideen om den gamle skomager. Vi ønsker at have din digitale læst liggende, så du fremadrettet altid er sikker på at dine sko, købt gennem ZOLES, passer dig og bliver tilpasset dig vha. såler lavet til skoen. 

…Og hvorfor ønsker vi det?

Jo, det er simpelt. Det bliver sværere og sværere for folk at få sko der passer, og de fleste sko skader dine fødder. Fysiske skobutikkerne lukker på stribe i Danmark og i resten af vesten. For internetshops tager over. Men selv internetshops med salg af sko har svært ved at klare den, pga. kravet om fri fragt og returnering, og alt for mange vælger at returnere skoene. Så hvad nu hvis fremtidens salg af sko blev bygget efter kundens egne mål og designkrav? Hvad nu hvis du i fremtiden kan vælge et design hvorefter din sko bliver fremstillet ud fra dine mål? Slut med at gå på kompromis med noget! En ny form for butiks- og brandloyalitet kan blive skabt.

Men hvad så med prisen… Bliver det så vildt dyrt at købe sko? 

Gode sko og støvler koster i dag hurtigt omkring 1.000-2.000 kr. Ligeledes koster en sko, der bliver fremstillet til dig, ud fra dine mål, typisk mellem 5.000 – 15.000 kr. Og så skal du vente i op til flere uger på at få skoen, da den sikkert bliver produceret langt væk fra dig. Men hvad nu hvis det ikke behøver være sådan? Hvad hvis skoen kostede 1500-3000 kr. og designet var super lækkert. Skoene ville tage højde for din nedsunkne forfod, rette op på din platfod og pasformen er perfekt! Ville du så købe skoen? 

Det er trods alt det bæredygtige valg og det, der er bedst for dig og din krop 😉