HAR DU NEDSUNKEN FORFOD?Hos Zoles kan vi indsætte en pelotte i din sål, som hæver de tre midterste knogler, så de ikke generer nerverne der ligger lige under dem. Det er vigtigt at pelotten sidder korrekt, kun dette kan såler der er tilpasset dig sikre.

HVIS DU HAR NEDSUNKEN FORFOD KAN DU OPLEVE:

  • Forfodssmerter
  • Ligtorne
  • Hovedpine
  • Hård hud på forfoden
  • Følelsesløshed i foden


MAN KAN GODT FOREBYGGE OG FORBEDRE EN NEDSUNKEN FORFOD Fødderne er det, der holder os på jorden. Det er den kropsdel med størst antal knogler, men knoglerne i foden vejer kun 100 gram. De kan dog tåle belastning på flere gange kropsvægten i serier på tusinde gentagelser. Dog er forudsætningen, at vægten bliver fordelt korrekt ud i hele den del af foden, der har kontakt med underlaget.

Fra naturens side er vi udstyret med en lille bue på tværs af forfoden. Denne bue medvirker til, at vi kan have et fjedrende afsæt, når vi går og løber. Hvis denne bue falder sammen, bliver afsættet mere hårdt og vil gå direkte hen over ledhovederne på mellemfodsknoglerne. Trykket fra knoglerne ned på huden og underlaget bliver derved meget voldsomt og meget større. Dette kalder vi en nedsunken forfod. Med fodøvelser og støtte fra såler, kan du lindre smerter fra forfoden, men du kan også forbedre og forbygge.Facebook