Skip to main content
When Fashion Meets Tech

Det bæredygtige valg

By juli 10, 2019juli 19th, 2019No Comments

I dag har alle fokus på det miljørigtige valg. Men hvad er miljørigtige valg, når det kommer til valg af beklædningsgenstande? 

Vi ved, at det med de største Co2 fodspor er der hvor transporten spiller en stor rolle. Dvs. jo flere lande skoen skal igennem for at nå til slutbrugeren, jo større Co2-udledning.

I Europa er der ingen tvivl om, at de produkter med størst Co2 fodspor er produkter produceret i Kina eller Amerika, pga. den lange transport og kravet om enten skib eller fly for at komme frem. Så skal man vælge bæredygtigt og bor i Danmark, er det en god ide at starte med dansk- eller europæisk-fremstillede produkter. Derudover er det miljørigtige valg også at vælge en sko i gode materialer og god kvalitet. Det betyder i langt de fleste tilfælde, at skoen har en længere levetid, og du derfor ikke behøver skulle ud og erstatte skoen med en ny. 

I dag bliver alt for mange sko produceret uden nogensinde at få en fod at sidde på. Det er sæsonvarer, og bliver det ikke solgt inden for produktets salgscyklus, bliver produktet brændt. 

Udtrykket “Slow Fashion”

Slow Fashion betyder at designet er tidsløst. Det er ikke et design der kun vil leve en sæson, for derefter at blive afløst. Slow Fashion-designere laver produkter i god kvalitet, der ofte ligger i den dyre ende. Til gengæld får du et produkt, der holder år efter år – også modemæssigt.

Alle ZOLES sålerne bliver produceret i Danmark. Vi printer i TPU (thermoplastic polyurethane) som vi får fra Spanien. TPU har den gode at det kan genanvendes igen og igen. Derfor må vores såler aldrig ryge i skraldespanden. Kan du ikke længere anvende dine ZOLES såler, kan du returnere dem til os, og få 50 kr. i rabat på dine næste par såler.

Hos ZOLES laver vi kun samarbejde med europæiske brands, hvor alle materialerne og hele produktionen foregår i Europa. Vi samarbejder med brands, der laver Slow Fashion i de bedste materialer, for at sikre produktet en lang levetid. Alle vores samarbejdspartnere laver sko, vi kan lave såler til. Skoene fra BARBRO shoes kan du endda få lavet så den sidste del af produktionen, nemlig sålen er lavet specielt til dig. 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]